Three-strikes-out voor software

Afbeelding: This feels wrong van Garreth Coakley | Licentie: CC BY-NC-SA

De BSA, een samenwerkingsverband van een aantal grote softwarebedrijven pleit voor een three-strikes-out-aanpak om softwarepiraterij aan te pakken.

In het artikel Softwarebedrijven willen three-strikes-out op nu.nl:

De BSA, een samenwerkingsverband van softwarebedrijven zoals Adobe, Symantec en Microsoft, vindt een downloadverbood of een three-strikes-out-aanpak een prima middel om piraterij terug te dringen.

Nederland kent wetgeving op het gebied van het auteursrecht, maar er wordt volgens Brand lang niet altijd goed gehandeld door de overheid. […]

Teeven stelde onlangs in een wetsvoorstel voor om het downloaden uit illegale bron ook daadwerkelijk illegaal te maken. Teeven wil individuele downloaders niet aanpakken, maar via providers websites offline dwingen die dit materiaal aanbieden.

Software uit illegale brown downloaden is al verboden in Nederland en kan bestraft worden, maar de BSA pleit er in het onderzoek voor criminelen op het gebied van illegale software harder aan te pakken en beschouwen als echte criminelen.

Om consumenten in Nederland hiervan te overtuigen ziet Brand een three-strikes-out aanpak zoals die in Frankrijk bestaat wel zitten.