Amsterdamse ouderen drie maanden gratis OV

 Van 1 maart tot 1 juni 2009 kunnen alle inwoners van Amsterdam  van 65 jaar of ouder kosteloos gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad.

In het Algemeen Dagblad wordt in een artikel gemeld dat volgend jaar gedurende drie maanden ouderen in Amsterdam gratis van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken:

De actie gaat de overheid en het Gemeentevervoerbedrijf (GVB) 2.130.000 euro kosten. Van 1 maart tot 1 juni 2009 kunnen alle inwoners van Amsterdam die in deze periode ouder van 65 jaar zijn kosteloos gebruik maken van het hoofdstedelijk openbaar vervoer (OV). Het doel is om ouderen bekend te maken met het OV en te laten wennen aan de OV-chipkaart. Volgende maand krijgt iedere Amsterdammer die ouder is dan 65 jaar, of die in de actieperiode deze leeftijd bereikt, een aanvraagformulier voor de persoonsgebonden OV-chipkaart. In totaal ontvangen 84.000 inwoners zo’n formulier thuis. Mensen die de aanvragen invullen en opsturen, krijgen per post een chipkaart. Na de actie kan de chipkaart gebruikt worden tegen het normale OV-tarief. De kosten voor de kaarten worden betaald door het GVB en de Stadsregio Amsterdam. […]