Ook in Nijmegen extra cameratoezicht bij jaarwisseling

De Nijmeegse politie maakt tijdens de komende nieuwjaarsnacht gebruik van 25 camera's om eventuele relschoppers in de gaten te kunnen houden. 

Uit het artikel Stad op scherp voor oudjaar in de Gelderlander:

De Nijmeegse politie maakt tijdens de komende nieuwjaarsnacht gebruik van 25 camera's om eventuele relschoppers in de gaten te kunnen houden. Behalve de negen in de stationstunnel, die altijd aanstaan, worden zestien camera's in opdracht van de gemeente speciaal voor oud en nieuw ingezet. […] De camera's in Meijhorst hangen er al langere tijd in verband met de rellen afgelopen najaar, maar ze zijn sinds 1 december niet meer actief. Speciaal voor oud en nieuw worden ze weer geactiveerd, daarna worden ze weggehaald. In Hatert en Leuvensbroek, waar het bij de afgelopen jaarwisseling misging, zijn de camera's vorige week opgehangen. Ook deze worden na nieuwjaar verwijderd. De apparaten zullen van vanavond 19.00 uur tot morgenochtend 7.00 uur permanent beelden naar het hoofdbureau van politie sturen. Daar worden de beelden bekeken door twee observanten. Als er ergens iets gebeurt, kijkt de chef openbare orde mee. […]

De camera's worden ook gebruikt om het toenemende geweld tegen hulpverleners aan te pakken. […] De camerabeelden worden ongeveer twee weken bewaard.