Databank Llink lekt gegevens leden

schermafdruk llink lek (via geenstijl.nl)

Ondanks dat de omroep Llink vorig jaar werd opgeheven bleek de website nog altijd online te staan en gevoelig voor zogenaamde SQL-injecties.

Tweakers schrijft in het artikel ‘Omroep Llink laat ledenbestand uitlekken’:

De inmiddels opgeheven omroep Llink heeft persoonsgegevens van zijn ex-leden laten uitlekken. Onder andere wachtwoorden, naw-gegevens en gedoneerde bedragen zijn zichtbaar. Hackers konden de gegevens via sql-injection krijgen.

Onder andere naw-gegevens, bankrekeningnummers, wachtwoorden, ip-adressen en e-mailadressen waren zichtbaar. Om hoeveel leden het gaat, is onduidelijk; het bericht van GeenStijl impliceert dat de gegevens van alle leden zijn uitgelekt, maar dat wordt niet met zoveel woorden aangegeven. Inmiddels is de website van Llink offline.

Het is onduidelijk waarom de database met ledengegevens nog toegankelijk was; omroep Llink is in augustus vorig jaar opgeheven.