80.000 abonnees nieuwsbrief Duinrell gelekt

De website van het attractiepark Duinrell is twee weken geleden gekraakt. Daarbij is de databank met het adressenbestand van de nieuwsbrief gelekt. In het artikel Duinrell-hacker jat 80 duizend mailadressen op Webwereld:

Een hacker met de schuilnaam Xcrypt0 heeft donderdagavond de website van attractiepark Duinrell gekraakt. Eerst leek hij de website slechts gedefaced te hebben, maar het weblog Looopings, voor attractieparkfanaten, weet nu te melden dat hij ook 80 duizend e-mailadressen en namen heeft buitgemaakt.

De gestolen gegevens zijn afkomstig van mensen die zich hebben aangemeld voor de nieuwsbrief van het attractiepark.

De woorvoerder van Duinrell benadrukt maandag tegen Webwereld dat alleen de database van de nieuwsbrief is gekraakt. Het boekingssysteem draait ergens anders en is ongedeerd gebleven.