Vanaf mei OV Chipkaart op traject Flevolijn

De Nederlandse Spoorwegen (NS) willen in mei beginnen met de 'uitrol' van de ov-chipkaart.

De Telegraaf meldt in NS begint in mei met ov-chipkaart op Flevolijn dat de NS in mei willen beginnen met het gebruik van de OV Chipkaart:

De Nederlandse Spoorwegen (NS) willen in mei beginnen met de 'uitrol' van de ov-chipkaart. „Dat hopen we.” Het eerste traject waarmee met het digitale vervoersbewijs gereisd kan worden, wordt de Flevolijn. […] Dat is het traject tussen Lelystad en Schiphol. Op die lijn houdt de NS nu een proef met de ov-chipkaart. Sinds 1 januari van dit jaar zijn alle kaartautomaten van de NS op de stations Bijlmer Arena, Amsterdam Amstel en -Zuid en Duivendrecht geschikt gemaakt voor de verkoop van de anonieme ov-chipkaart en het laden van saldo. Eind februari moet dat het geval zijn op alle Amsterdamse stations. […] De NS heeft besloten de ov-chipkaart stapsgewijs per traject of regio in te voeren. […]