RET: een derde van de ritten is met OV Chipkaart

Volgens de RET is een derde van de ritten met een OV-Chipkaart gemaakt. 

In RET: gebruik ov-chipkaart neemt toe in het Algemeen Dagblad:

Toch geeft de RET aan dat er nog een grote groep passagiers is die de ov-chipkaart nog moet aanschaffen of ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Het zou gaan om een groep van 50 tot 60.000 mensen. De helft daarvan is houder van een maand- of weekabonnent die nog geen persoonlijke v-chip heeft aangevraagd. Dagelijks noteert de vervoerder zo'n 300.000 ritten met de metro. Volgens de RET zijn er tot nu toe 700.000 ov-chipkaarten verkocht. […]

De RET verwacht dat het gebruik snel zal gaan stijgen naar 50 procent. Dat moet onder meer komen van de studenten bij wie de ov-studetenjaarkaart wordt omgezet in de chipkaart. Een op de vijf ov-reizigers in Rotterdam is een student. […] De toename in het gebruik van de afgelopen weken wordt veroorzaakt door het gratis openbaar vervoer dat sinds 1 januari 2009 geldt voor de circa 55.000 Rotterdammers van 65 jaar en ouder. Verder is een deel van de reizigers 'om' door de kortingsactie. Wie in januari een ov-chipkaart aanschaft, krijgt een maand lang 35 procent korting op de gemaakte kilometers.

Met de invoering van de ov-chipkaart wil de RET onder meer het zwart rijden in de metro terugdringen.

In een ander artikel in het Algemeen Dagblad staat:

Twee weken voor de definitieve afschaffing van de strippenkaart in de Rotterdamse metro, gebruikt ongeveer 35 procent van de reizigers de ov-chipkaart. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van vervoerder RET. In december lag dat percentage ook rond de 35. In januari krijgen Rotterdamse studenten een jaarkaart met ov-chipkaart. Volgens de RET komt daarmee het aantal reizigers dat het digitale vervoersbewijs gebruikt op 55 procent. […]

Het persbericht van de RET wordt op verschillende plaatsen op de website van de RET genoemd, maar geeft op het moment van schrijven "Foutmelding 404".