NS: instaptarief OV-chipkaart twintig euro

e Nederlandse Spoorwegen gaan een instaptarief van twintig euro hanteren voor het gebruik van de OV-chipkaart. 

Naar aanleiding van de hoorzitting in de Tweede Kamer meldt Trouw in NS: instaptarief OV-chipkaart twintig euro onder meer:

De Nederlandse Spoorwegen gaan een instaptarief van twintig euro hanteren voor het gebruik van de OV-chipkaart. […] Voor vaste klanten, bijvoorbeeld reizigers met een voordeelurenkaart, gaat een instaptarief van tien euro gelden. Het bedrag wordt bij wijze van borg afgeschreven wanneer reizigers inchecken met de kaart. Wanneer de reiziger na de reis vervolgens met zijn OV-chipkaart uitcheckt, wordt de definitieve prijs van het afgelegde traject berekend en vervolgens afgeboekt. De NS voert vanaf mei de OV-chipkaart in op de Flevolijn tussen Schiphol en Lelystad. Op 1 oktober wil de NS de kaart landelijk invoeren. […]