Onderzoeksbureau Intraval: cameratoezicht gaat geweld niet tegen

De Vlaardingse raad praat nu al geruime tijd over nut en noodzaak van cameratoezicht. Een onderzoeksbureau stelt vast dat het het geweld niet tegen gaat en dat de bewoners zelf er eigenlijk weinig heil in zien.

Het Algemeen Dagblad schrijft over een onderzoek van bureau Intraval:

Opvallend is dat maar weinig van de Vlaardingers die aan het onderzoek hebben meegedaan, wat zien in cameratoezicht. De Vlaardingse raad praat nu al geruime tijd over nut en noodzaak van cameratoezicht. Ook Intraval stelt dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat camerabewaking agressie en geweld niet tegengaat wanneer de daders onder invloed zijn.

Het onderzoek lijkt niet te zijn gepubliceerd op de websites van Intraval of de Gemeente Vlaardingen.