Politiecommissaris: Cameratoezicht tast privacy niet aan

Een politiecommissaris vind camera's langs de weg een goed middel tegen diefstal van ladingen. De privacy wordt er niet mee aangetast, meent hij.

Uit een artikel van de Avans Hogeschool:

Binnenkort start [politiecommissaris] Van den Ende een proef met het ‘virtueel dichtzetten’ van de A67 tussen Eindhoven en Venlo. ‘Overal langs die weg komen camera’s te staan tegen ladingdiefstal bij vrachtwagens’, legt hij uit. Hij kreeg er onder meer twee miljoen euro voor van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. ‘Het zijn speciale camera’s die kentekens kunnen lezen en 360 graden kunnen draaien.’

‘Als je ergens gaat tanken staat je nummerbord er vier keer op en je gezicht twee keer. Maar slechts tien procent van de camera’s in Nederland is van de overheid. De overige 90 procent is van bedrijven.’