VARA-site lekt 19.000 e-mailadressen

VARA persfoto Paul de Leeuw van Fred de Groot

Zo’n 19.000 e-mail- en IP-adressen werden via de website van het programma VARA-programma Mooi Weer de Leeuw gelekt. De site is inmiddels offline.

In het artikelĀ Lek in VARA-site gaf toegang tot 19.000 e-mailadressen op Tweakers:

De website van Mooi Weer de Leeuw, een VARA-programma dat in 2009 van de buis verdween, bevatte een beveiligingslek. Op de website konden tot vrijdagmiddag door manipulatie van een variabele sql-query’s worden uitgevoerd, […]

In het geval van de VARA-website kon met sql-injection de gehele database van de website worden uitgelezen. Daardoor konden onder andere 19.000 e-mail- en ip-adressen uit de database worden gelezen, die in een tabel van een gastenboek waren opgeslagen. […]

Nadat Tweakers.net contact met de VARA had opgenomen, werd de website binnen drie kwartier offline gehaald.