Kinderopvang met biometrische toegangscontrole

Verschillende centra voor kinderopvang zijn voorzien van biometrische toegangscontrole.

In het artikel 'Kinderopvang is geen gevangenis' staat:

In Tilburg is momenteel Dino een voorbeeld voor veel andere centra. De drie locaties van Dino zijn beveiligd met biometrie; alleen personeel en ouders van wie een vingerafdruk in de computer staat, kunnen via een scanapparaat met hun afdruk de deur openen. […] Ook [directeur Martin Dickens] zegt dat ondanks deze beveiliging het systeem niet waterdicht is. "Als ouders de deur voor anderen openhouden, weet je nog niet wie er binnenstapt. Daarop wijzen we hen nu nog eens."

In Alle ouders opvang Avonturijn nu blij met vingerscan is beschreven:

Het handjevol ouders dat destijds zijn bedenkingen had bij de vingerscan bij Kinderopvang Avonturijn in Ruurlo, heeft zijn twijfels over boord gezet. "Na het drama in België zeggen ook deze ouders tegen me dat het goed is geweest dit systeem aan te schaffen", aldus vestigingsmanager Yolanda Bensink van Avonturijn.

Honderd procent veiligheid biedt de vingerscan niet, realiseert Bensink zich. "Er kunnen altijd andere mensen met vader of moeder mee naar binnen lopen. Daar moeten we alert op zijn."

Op locaties waar meer gebruikers dan alleen Carion in een pand zitten, moeten groepsleidsters waakzaam blijven. "Maar zegt ze", "als iemand met kwaad in de zin naar binnen wil, heeft hij altijd wel een mogelijkheid."