Via internet meekijken bij cameratoezicht

Cameratoezicht bij scholen en (sport)verenigingen heeft alleen zin als de beelden 24 tot 48 uur worden opgeslagen. Dit zegt Hilbrand Nawijn, fractievoorzitter van Lijst Hilbrand Nawijn, in een reactie op een voorstel van de VVD in Zoetermeer. 

In het Algemeen Dagblad staat in het artikel 'Camera nuttig bij opslaan beelden':

Cameratoezicht bij scholen en (sport)verenigingen heeft alleen zin als de beelden 24 tot 48 uur worden opgeslagen. Dit zegt Hilbrand Nawijn, fractievoorzitter van Lijst Hilbrand Nawijn, in een reactie op een voorstel van de VVD in Zoetermeer. De VVD is voorstander van een proef met cameratoezicht bij voetbalvereniging DWO om vandalisme tegen te gaan. Via internet kunnen bezoekers live meekijken wat er rondom het gebouw van de vereniging gebeurt. Als de bezoeker iets verdachts ziet, kan hij of zij de politie inschakelen. […]

Nawijn zegt dat privacy geen rol mag spelen als dit vandalisme kan tegengaan. "Als je niets te verbergen hebt, dan is er geen probleem.''