VWS kan vraag beveiliging EPD niet aan

De overheid kan de vraag naar beveiligingsmiddelen voor het EPD niet aan. Zorgverleners moeten langer wachten op de verplichte beveiligingspassen en kaartlezers die nodig zijn om digitaal patiëntgegevens uit te wisselen.

Computable meldt in het artikel VWS kan vraag beveiliging EPD niet aan:

De overheid kan de vraag naar beveiligingsmiddelen voor het EPD niet aan. Zorgverleners moeten langer wachten op de verplichte beveiligingspassen en kaartlezers die nodig zijn om digitaal patiëntgegevens uit te wisselen. Halverwege februari 2009 moet de achterstand zijn weggewerkt. […] Identificatiepassen en kaartlezers die zorgverleners nodig hebben om patiëntgegevens digitaal uit te wisselen, worden niet binnen de afgesproken zeven tot vijftien werkdagen geleverd.

De beveiligingsmiddelen, ook wel Unieke Zorgverlener Identificatie (UZI) genoemd, worden uitgegeven door Het CIBG, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van VWS.