Burgemeester: Cameratoezicht in Helmond ‘nuttig’

De burgemeester van Helmond ziet graag meer camera's in Helmond. Het zou de veiligheid ten goede komen.

In ED.nl staat in het artikel Cameratoezicht in Helmond 'nuttig':

Volgens burgemeester Fons Jacobs, verantwoordelijk voor de veiligheid in de stad, zorgen de camera's voor een 'hogere beleving van veiligheid' bij bezoekers van het centrum en zijn ze ook nuttig bij het opsporen van mensen die zich misdragen. Het aantal camera's is uitgebreid en ook investeert de gemeente in het glasvezelnet in het centrum. Het huidige net is niet groot genoeg en bovendien zijn de beelden straks van betere kwaliteit. […] Er kunnen natuurlijk niet overal camera's komen, aldus Jacobs, maar ze hebben wel degelijk een toegevoegde waarde. "De laatste tijd deden zich incidenten voor juist buiten het gebied waar cameratoezicht is. Het is dus heel nuttig om camerabewaking te hebben."