DNB certificering OV Chipkaart ontbreekt (nog)

De ov-chipkaart kan landelijk pas worden ingevoerd als De Nederlandsche Bank de kaart als wettig betaalmiddel heeft toegelaten.

Tweakers meldt in een artikel:

De ov-chipkaart kan landelijk pas worden ingevoerd als De Nederlandsche Bank de kaart als wettig betaalmiddel heeft toegelaten. De SP trekt nu bij de EC aan de bel over de gevolgen voor andere eurolanden als de certificering een feit is. Volgens de SP moet de ov-chipkaart beter worden beveiligd om uberhaupt door DNB als volwaardig elektronisch betaalmiddel te kunnen worden toegelaten. Hoewel de benodigde vergunningsaanvraag al is ingediend, zal uitsluitsel hierover nog zeker twee tot drie maanden op zich laten wachten.

De strippenkaart kan pas helemaal worden afgeschaft als de ov-chipkaart door DNB is erkend. Zolang die vergunning nog ontbreekt mag het totaalsaldo van de gebruikers van de ov-chipkaart niet hoger zijn dan zes miljoen euro. Als gevolg van deze bepaling is een verdere grootschalige uitrol na de introductie van de ov-chipkaart in Rotterdam niet mogelijk.

In Extra voorwaarde voor OV-chipkaart Amsterdam op nieuws.nl:

Staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga (ChristenUnie) stelde woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer een extra voorwaarde aan de invoering van het elektronisch betaalmiddel. De kaart mag niet worden ingevoerd zolang het bedrijf achter de OV-chipkaart, Trans Link Systems (TLS), niet beschikt over een zogeheten EGI-status, een certificaat van De Nederlandsche Bank (DNB) dat de kaart een wettig betaalmiddel is. "Ik zet de strippenkaart in Amsterdam niet uit als de EGI-status er niet is."