EMD kan landelijk ingevoerd worden, volgens minister

Het Elektronisch Medicatiedossier (EMD), onderdeel van het omstreden Elektronisch Patientendossier (EPD), kan landelijk worden ingevoerd.

Op de website nieuws.nl wordt in een artikel gemeld:

Het Elektronisch Medicatiedossier (EMD), onderdeel van het omstreden Elektronisch Patientendossier (EPD), kan landelijk worden ingevoerd. Dat blijkt uit de evaluatie van een proef met het EMD in drie regio's die minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In de regio's Rijnmond, Amsterdam en Harderwijk hebben apothekers en andere zorgaanbieders geruime tijd gewerkt met het EMD. Met het EMD kunnen zij relevante medicatiegegevens van patiënten met elkaar uitwisselen. De proef moest uitwijzen of het EMD voldoet aan een aantal eisen zoals gebruiksvriendelijkheid en volledigheid. De proef heeft geleid tot een aantal aanpassingen op het gebied van de dienstverlening aan zorgaanbieders en diverse andere processen, schrijft Klink. De onderzoekers concluderen dat met deze aanpassingen een verdere invoering van het EMD mogelijk is. Wel moet een aantal zaken zoals de volledigheid en de 'afhandeling van incidenten' goed in de gaten worden gehouden, om zo een 'beheerste invoering' te garanderen.