Persoonsgegevens bekende Nederlanders gelekt

Afbeelding: Studio - 3 van zteamie | Licentie: CC BY

Onder meer contactgegevens van bekende Nederlanders zijn gelekt via de website van het Vlaamse entertainmentbedrijf Studio 100.

In het artikel Privégegevens Joop van den Ende op straat op Webwereld:

Studio 100 is een entertainmentbedrijf dat onder andere bekend is van Kabouter Plop, K3, Samson en Gert, Mega Mindy en Piet Piraat. De onderneming blijkt op hun webserver meerdere databases te hosten. De site is gevoelig voor een simpele SQL-injection.

Tussen de tabellen zit ook een lijst van bekende Nederlanders en Belgen die werken voor het bedrijf, of van wie de contactgegevens zijn opgeslagen in de systemen. Webwereld heeft deze tabel gezien. Daarop staat niet alleen de naam, maar ook een loginnaam, e-mailadres, gecodeerd wachtwoorden, huisadres en telefoonnummer. Deze informatie is voldoende om identiteitsdiefstal te plegen.

Studio 100 stelt een onderzoek in naar het lek. In een reactie stelt het bedrijf in actie te komen als het nodig is. “Wij hebben uw mail goed ontvangen, waarvoor dank, en hebben hier nota van genomen. We zullen dit zeker grondig onderzoeken, en indien nodig, uiteraard alle acties ondernemen die wij nodig achten”, schrijft zegsman Leen Blijweert aan Webwereld.