Gebruik cameratoezicht in Roosendaal

Ook de gemeente Roosendaal gaat gebruik maken van cameratoezicht.

In het artikel 'Een camera ziet meer dan tien agenten' in BN/De Stem:

Geen zichzelf respecterende stad in Nederland die het nog zonder cameratoezicht stelt. In het Roosendaalse centrum zijn recent vijf van zulke elektronische ogen extra opgehangen. In totaal zestien camera's houden straks met carnaval het uitgaanscentrum in de gaten. […]

[Operationeel chef van Politie] Bennink zegt geen harde cijfers te hebben, maar schat dat cameratoezicht bij tachtig procent van de succesvolle zaken een rol speelt. De politie weet dan (dreigende) problemen in het uitgaanscentrum te voorkomen of verricht arrestaties.

Camerabeelden mogen uit privacy-overwegingen slechts een week worden bewaard, tenzij ze nuttig zijn bij vervolging van verdachten.