Cameratoezicht in Gorcumse Haarwijk

Gemeente Gorcum plaatst cameratoezicht in een straat waar jongeren al enige maanden voor overlast zorgen.

Het Algemeen Dagblad meldt in het artikel Camera op Wilhelminalaan:

Met een camera wordt vanaf morgen toezicht gehouden op de Koningin Wilhelminalaan in de Gorcumse Haarwijk, waar jongeren al enige maanden voor overlast zorgen. Medewerkers van de uitleesruimte voor de camera’s langs de MerwedeLingelijn bekijken de beelden 24 uur, zeven dagen per week. De apparatuur wordt vandaag geplaatst. Op straat komt een bord dat aangeeft dat er cameratoezicht is. In principe blijft de camera het komend half jaar operationeel.

De gemeente Gorinchem wil vooralsnog niet zeggen wat het plaatsen en uitlezen van de camera kost. ,,Het geld is er,’’ aldus een woordvoerster.