Arriva wil beelden tonen van misdragende passagiers in bus

In stadsbussen van Arriva worden binnenkort beelden getoond van passagiers die zich hebben misdragen in de bus. De stilstaande beelden prijken op het display achter de chauffeur, waar doorgaans reizigersinformatie valt te lezen.

Het Algemeen Dagblad schrijft in het artikel ‘Raddraaiers op beeld in bus’:

In stadsbussen van Arriva worden binnenkort beelden getoond van passagiers die zich hebben misdragen in de bus. De stilstaande beelden prijken op het display achter de chauffeur, waar doorgaans reizigersinformatie valt te lezen. Dat voornemen hebben Arriva en de politie. De beelden zijn gemaakt met camera’s die in de bussen zijn gemonteerd. Tot nu toe gebruikt de politie ze alleen om geweldplegers op te sporen. Van de beelden moet een signaalfunctie uitgaan, zegt politiewoordvoerster Nicolette Bovenhorst.