Gegevens databank ex-KLPD’ers gelekt

Afbeelding: Politiehelikopter van ednl | Licentie: CC BY

De site voor gepensioneerden van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is lek. Gegevens van voormalig KLPD’ers liggen op straat.

Webwereld schrijft in het artikel¬†Grote database gepensioneerde KLPD’ers op straat:

De site van de Vereninging van Gepesioneerden KLPD (VVG-KLPD) is lek geprikt door de Nederlandse tak van Anonymous. De database van de site, waarin honderden namen staan met wachtwoorden, telefoon- en bankrekeningnummers van oud-KLPD’ers, is in handen van Anonymous.

De site is offline gehaald toen het lek bij de VVG-KLPD bekend werd. De verenigingssite is gebaseerd op Joomla en werd gekraakt met behulp van een SQL-injectie. Webmaster van de site, Dick Jeukens, gepensioneerd webmaster van het KLPD laat aan Webwereld weten dat het lek enkele weken geleden al bekend was en de site na enkele uren is dichtgezet.

De gepensioneerden zijn inmiddels ingelicht over het lek. Jeukens: “Er is wat mis gegaan helaas. De mensen om wie het gaat vinden het jammer. Maar u moet niet overdrijven. Als het om de politie gaat, is het altijd hot nieuws, maar we zijn een stelletje gepensioneerden. Als er gegevens op straat liggen, so what? De meesten zijn al 15 jaar uit dienst, wat maakt het uit? Het heeft totaal geen politietechnische waarde. Ik bedoel, wat moet je met rekeningnummers?”