Leiden krijgt cameratoezicht bij Centraal Station

De gemeente Leiden plaatst vameratoezicht bij het treinstation. Dat gebeurt op verzoek van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding.

In het artikel Leiden krijgt cameratoezicht bij centraal station op de site van Sleutelstad.nl staat:

De gemeente Leiden krijgt 3 miljoen van de overheid om camera's te plaatsen rond station Leiden Centraal. Het cameratoezicht komt er naar aanleiding van een verzoek van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) die ook het grootste deel van de kosten betaalt. Een bedrag van zo'n twee ton komt voor rekening van ProRail. Wel draait Leiden vanaf 2011 op voor de exploitatiekosten van 80.000 euro per jaar. […]

Hoewel de camera's in eerste instantie op verzoek van de Minister van Justitie (via de NCTb) worden geplaatst, zullen ze ook worden gebruikt voor de opsporing van strafbare feiten. Daarom zal ook de politie de camera's uit kunnen lezen.