Leidse burgemeester: ons land weerbaarder door cameratoezicht

Het station van Leiden wordt voorzien van cameratoezicht, in het kader van terrorismebestrijding.

Ook het Leidsch Dagblad meldt de komst van het plaatsen van cameratoezicht bij het Centraal Station van Leiden:

De SP, D66, GroenLinks en de Stadspartij Leiden Ontzet stemden tegen het voorstel, net als enkele raadsleden van de PvdA. Zij denken niet dat camera's eventuele terroristische aanslagen kunnen voorkomen en zien deze daarom als geldverspilling en een onnodige inbreuk op de privacy. Met de camera's kan volgens burgemeester Lenferink sneller en effectiever gereageerd worden op een eventuele terroristische dreiging en wordt het land hierdoor weerbaarder. Hij wees erop dat op het station de meeste geweldsincidenten plaatsvinden en dat Leiden het enige risicostation is waar nu nog helemaal geen cameratoezicht is aan de buitenkant.

Zie ook Leiden krijgt cameratoezicht bij Centraal Station.