Vingerafdrukken verplicht bij aanvraag EU visum

Het Europees Parlement heeft woensdag ingestemd met de ontwikkeling van een visumdatabank. Mensen die een visum aanvragen voor een EU–land moeten voortaan tien vingerafdrukken en een gezichtsscan afgeven. De gegevens worden voor 59 maanden bewaard.

Het Reformatorisch Dagblad meldt in Vingerafdruk verplicht bij aanvraag EU-visum:

Het Europees Parlement heeft woensdag ingestemd met de ontwikkeling van een visumdatabank. Mensen die een visum aanvragen voor een EU-land moeten voortaan tien vingerafdrukken en een gezichtsscan afgeven. Het gebruik van deze biometrische gegevens moet de grenscontrole versterken, ongewenste migratie tegengaan en het gebruik van valse identiteiten aan het licht brengen. Ook kan het helpen terrorisme en criminaliteit op te sporen en voorkomt het dat mensen tegelijkertijd visa aanvragen in meerdere EU–landen.

De databank, die volgend jaar van start gaat, mag de vingerafdrukken 59 maanden bewaren. Visa–aanvragers hoeven daardoor geen nieuwe afdrukken te laten maken bij een tweede aanvraag.