OV-chipkaart in regio Haaglanden en Gooi- en Vechtstreek

Naar verwachting kunnen mensen in de regio Haaglanden vanaf 1 mei in de voertuigen van Connexxion reizen met de OV-chipkaart. Het plan is dat de HTM de kaart per 1 november invoert.

De Volkskrant en schrijven in respectievelijk OV-chipkaart later in regio Haaglanden en OV-chipkaart komt medio dit jaar:

Rotterdam heeft hem al, maar de planning van de invoering van de OV-chipkaart in de regio Haaglanden is uitgelopen. […] Technische problemen en bureaucratie maken het de vervoersbedrijven in de regio moeilijk. Zo heeft de HTM moeite met het inbouwen van de nieuwe apparatuur. Naar verwachting kunnen mensen vanaf 1 mei in de voertuigen van Connexxion reizen met de OV-chipkaart. […] Het plan is dat de HTM de kaart per 1 november invoert. […]De zegsvrouw verwacht dat die ongeveer drie à zes maanden na de invoering van de OV-chipkaart verdwijnt.

En:

Het is nog steeds de bedoeling dat reizigers in de regio Gooi- en Vechtstreek medio dit jaar hun OV-chipkaart in de bus kunnen gebruiken. De autoriteiten willen voorlopig echter nog niet de officiële startdatum bekendmaken.