Proef met cameratoezicht in de Schiedamse binnenstad

De Schiedamse binnenstad krijgt cameratoezicht. Volgens de lokale regelgeving moet cameratoezicht mogelijk zijn als andere middelen niet voldoende bijdragen aan het bewaren en herstellen van de openbare orde. Als het aan de gemeenteraad ligt, blijft het niet alleen bij cameratoezicht in het centrum.

Het Algemeen Dagblad schrijft in het artikel Proef met cameratoezicht in de Schiedamse binnenstad:

Bij wijze van proef komen op de Koemarkt en het aangrenzende deel van de Broersvest een halfjaar camera's te hangen. Om cameratoezicht mogelijk te maken, moet het wel als controlemiddel in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) worden opgenomen.

Hoewel de politie nauwelijks aan de media kenbaar maakt dat het geregeld hommeles is op het 'horecaplein' in de binnenstad, is dat dus wel het geval. In stukken van de gemeente wordt gesproken over 'veel uitgaansgerelateerde overlast'. Extra inzet van de politie heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Het plaatsen van drie camera's zou daar verandering in moeten brengen. Als het aan de gemeenteraad ligt, blijft het niet alleen bij cameratoezicht in het centrum. […]