132 agenten op Twitter kost 120.000 euro

schermafdruk Twitter account @waSchaesberg

Om 132 wijkagenten in de regio Limburg-Zuid meer Twitter te laten gebruiken kost 120.000 euro. Of het ook echt iets oplevert is niet duidelijk.

In het artikel @gatochboeventwitteren in De Limburger:

Dat moet bromsnor meer gaan doen: alle 132 wijkagenten krijgen een Blackberry om boodschapjes de wereld in te sturen. Dat kost 120 mille in drie jaar, ofwel ruim negenhonderd euro per agent. Daar gaat dan nog de inruil van hun gewone mobieltje vanaf, want die moeten ze inleveren voor een apparaat met meer knopjes

In het artikel Twitteragent nuttig of gevaarlijk?:

Twitteragent Bertou ziet ook nog wel problemen. „Het is eigenlijk drukker met twitteren erbij. Vroeger keek ik de wijk in en op straat als ik naast een collega in de auto zit. Nu zit ik op de bijrijdersstoel te twitteren of ik ben mijn e-mailberichten dan aan het controleren.”