TLS heeft geen goedkeuring DNB meer nodig

In februari werd nog gemeld dat de OV Chipkaart landelijk pas kon worden ingevoerd als De Nederlandsche Bank de kaart als wettig betaalmiddel heeft toegelaten. Media melden nu dat door een wijziging van de Europese regels deze vereiste is komen te vervallen.

In februari werd nog gemeld dat de OV Chipkaart landelijk pas kon worden ingevoerd als De Nederlandsche Bank de kaart als wettig betaalmiddel heeft toegelaten. Onder meer de NOS meldt nu dat door een wijziging van de Europese regels deze vereiste is komen te vervallen:

Het bedrijf achter de kaart, Trans Link Systems, wachtte sinds vorig jaar september gespannen op een goedkeuring van de kaart door DNB. Normaal is zo’n procedure binnen drie maanden rond. Over de chipkaart was de toezichthouder tot begin deze maand nog aan het nadenken. Het lot van de kaart hing van die goedkeuring af. Staatssecretaris Huizinga had onder druk van de Tweede Kamer duidelijk gemaakt dat alleen bij een fiat van DNB de pas de strippenkaart in heel Nederland mocht vervangen. […]

[…] In de brief meldde de toezichthouder dat per 5 mei de ov-chipkaart niet meer onder de Europese regels voor elektronisch geldverkeer valt. In normaal Nederlands: de wetgeving waaraan pinpassen en creditcards moeten voldoen. Hierdoor was verder onderzoek niet nodig. […]