Connexxion bussen over op OV Chipkaart

Ook de Connexxion bussen in de regio van de Rotterdam zijn nu voorzien van de apparatuur die nodig is voor het gebruik van de OV Chipkaart. De bussen van Qbuzz zullen op korte termijn volgen.

In het artikel Ook Connexxion-bussen nu klaar voor de ov-chipkaart in het Algemeen Dagblad:

Reizigers met de bussen van Connexxion kunnen nu ook gebruik maken van de ov-chipkaart. […] […] De strippenkaart en de abonnementen blijven geldig bij Connexxion. Behalve in de Krimperwaard zijn ook de Connexxion-bussen in de regio's Haaglanden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Leiden en de Bollenstreek voorzien van ov-chipkaart-apparatuur. […] Afgelopen week maakte directeur Leon Struijk van Qbuzz bekend dat klanten van zijn busbedrijf over een maand in de regio Rotterdam met de ov-chipkaart kunnen betalen. Hij verwacht dat begin juni alle negentig bussen van de 'nieuwkomer' zullen zijn uitgerust met de apparatuur voor de oplaadbare vervoerspas. De strippenkaart blijft voorlopig ook bruikbaar.