HKU lekt gegevens 5.600 alumni

Afbeelding: Art Piece 7 van AForestFrolic | Licentie: CC BY

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht publiceert op een pagina in een open directory de naw-gegevens, telefoonnummers en e-mailadressen van ruim 5600 alumni.

In het artikel  Hogeschool lekt naw-gegevens duizenden alumni op Webwereld:

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht publiceert op een pagina in een open dir de naw-gegevens, telefoonnummers en e-mailadressen van ruim 5600 alumni. Ook andere bestanden waren benaderbaar. Het aan Webwereld getipte lek omvat alumni van de Hogeschool, op het eerste gezicht het volledige bestand van oud-studenten. Naast hun naw-gegevens (naam, adres, woonplaats), telefoonnummer en e-mailadres lekt de Hogeschool meer privédata. Dit zijn: geboortedatum en plaats van geboorte, gevolgde studie, de behaalde titel en datum van afstuderen. Daarnaast worden ook het studentnummer, studentenmailadres en waar relevant de voertaal gemeld.

Woordvoerster Saskia Struik van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) schrikt als ze maandagmiddag geconfronteerd wordt met de gelekte gegevens.  […]  Ongeveer 20 minuten later is de informatielekkende open dir niet meer toegankelijk.