Cameratoezicht levert aantoonbare bijdrage, volgens gemeente.

Eind 2008 telde Rotterdam 280 camera’s in 24 verschillende gebieden. Regioplan Beleidsonderzoek deed in opdracht van de gemeente Rotterdam onderzoek naar het cameratoezicht in de gemeente. De resultaten zijn gepresenteerd in het rapport Cameratoezicht Gemeente Rotterdam 2008.

Regioplan Beleidsonderzoek deed in opdracht van de gemeente Rotterdam onderzoek naar het cameratoezicht in de gemeente. De resultaten zijn gepresenteerd in het rapport Cameratoezicht Gemeente Rotterdam 2008. In het persbericht van de gemeente over dit rapport:

Cameratoezicht vergroot het veiligheidsgevoel van de Rotterdammers, is een geaccepteerd instrument en levert een aantoonbare bijdrage aan de verbetering van de veiligheid. […] Eind 2008 telde Rotterdam 280 camera’s in 24 verschillende gebieden. Hiermee zijn 18.569 incidenten waargenomen. 83% Hiervan is doorgegeven aan de politie. Ook zijn er bij 2.897 opsporingszaken camerabeelden gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat 84% van de Rotterdammers positief staat tegenover cameratoezicht. Ook vindt 66% van de bewoners in een gebied met cameratoezicht dat de camera’s hun veiligheidsgevoel vergroot. […]

Alle camerabeelden worden 24 uur per dag, 7 dagen per week bekeken door personeel van Stadstoezicht. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van de politie.