Uitbreiding uitleescapaciteit Rotterdams cameratoezicht

Rotterdam investeert 7 miljoen euro in het uitbreiden van de cameratoezicht. Dat gebeurt onder meer door het aantal camera's per toezichthouder te verlagen.

In het artikel Extra capaciteit voor 600 camera’s in het Algemeen Dagblad:

Rotterdam investeert zeven miljoen euro in de uitbreiding van cameratoezicht. De capaciteit van het ‘uitkijkcentrum’, waar de beelden worden bekeken, wordt verdubbeld. Op dit moment kan er geen camera meer bij, met 280 camera’s in de regio Rotterdam is het uitkijkcentrum vol. Het aantal politiecamera’s kan groeien naar 600, aldus burgemeester Aboutaleb gisteren op een persconferentie. […] Stadstoezicht neemt twintig extra mensen aan om de beelden te bekijken. Bovendien gaat de werkdruk iets omlaag. Nu moet één toezichthouder meer dan 57 camerabeelden in de gaten houden, dit aantal wordt teruggebracht naar maximaal 47.