Camera’s op nieuwe autos politie Twente

Sinds enkele weken rijden er vijf opvallende politieauto’s rond in Twente met een opvallende camera boven op het dak.

De politie in de regio Twente meldt in het persbericht Politie Twente rijdt met nieuwe camera’s op voertuigen:

Sinds enkele weken rijden er vijf opvallende politieauto’s rond in Twente met een opvallende camera boven op het dak. De camera, een witte bol, kan 360 graden draaien. Deze wordt zowel vanuit de auto als door de centralist van de regionale meldkamer aangestuurd. Politie Twente is één van de vijf regio’s die meedoet aan een landelijk pilot cameratoezicht. De bedoeling is dat cameratoezicht bijdraagt aan het veiligheidsgevoel van politiemedewerkers. Tevens wordt het gebruikt om de kwaliteit van het opsporingswerk te verbeteren.

De pilot duurt tot 1 april 2010.