Omroep West weigert IP-adres vrij te geven

Afbeelding: Radio... van João Pedro Silveira Martins | Licentie: CC BY 2.0

Het IP-adres is van iemand die anoniem reageerde op een bericht op de website. Omwille van de bescherming van haar bronnen weigert de omroep het IP-adres vrij te geven.

In het artikel Omroep West weigert IP-adres vrij te geven schrijft zijzelf:

Omroep West heeft geweigerd de gegevens van een reageerder over te dragen aan politie en justitie. Die hadden daar donderdag om gevraagd.

Het ging om het IP-adres van iemand die anoniem reageerde op een bericht op de website van Omroep West. Uit dat bericht bleek dat deze persoon over informatie beschikt, die de politie ook wil hebben.

Omroep West heeft de officiële vordering naast zich neergelegd. ‘De bescherming van de mensen die op onze site reageren, is net zo belangrijk als de bescherming van andere bronnen,’ aldus Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep West. ‘Mensen die ons informatie verstrekken moeten er op kunnen vertrouwen dat we hun gegevens niet doorgeven.’

UPDATE 11.15 uur: Het Openbaar Ministerie heeft de vordering inmiddels ingetrokken en zegt begrip te hebben voor het standpunt dat Omroep West inneemt wat betreft bronbescherming.