Noodplan en financieel overzicht ontbreken voor OV chipkaart

Rotterdam faseert eind dit jaar de strippenkaart uit, zonder dat het migratieplan voor beveiligingsincidenten helder is. Ook blijft onduidelijk wie betaalt.

Een noodplan en kostenplaatje OV-chipkaart ontbreken, volgens een artikel in Webwereld:

Rotterdam faseert eind dit jaar de strippenkaart uit, zonder dat het migratieplan voor beveiligingsincidenten helder is. Ook blijft onduidelijk wie betaalt. […] Duidelijk is inmiddels dat pas aan het einde van de zomer bekend wordt hoe een migratieplan eruit ziet als de gekraakte OV-chipkaart ook daadwerkelijk misbruikt wordt. Ook verschijnt later in de zomer een financiele rapportage, waarbij niet alleen verstookt geld maar ook toekomstige kosten worden belicht.

De Socialistische Partij had zoveel vragen voor Jeroen de Kok van TLS dat een gedeelte schriftelijk moet worden afgehandeld. […] "Het klopt dat wij een systeem hebben gebouwd dat voor een deel berust op het geheimhouden van onderdelen van het systeem", erkent hij. "Inmiddels weten we dat niet de beste weg is." Later zou beveiligingsonderzoeker Wouter Teepe van de Radboud Universiteit dat nog resoneren door te stellen dat dit 'niet bijdraagt aan de beveiliging'.