Veenendaal bewaart camerabeelden 28 dagen

In Veenendaal worden alle camerabeelden 24 uur per dag opgenomen en 28 dagen opgeslagen. De opgenomen beelden worden automatisch gewist voor zover deze niet door politie of justitie gebruikt worden voor opsporing/bewijsvoering en vervolging.

De gemeente Veenendaal neemt komend weekend een nieuw en "hoogwaardig" camerasysteem ("zodat het ook in de nachtelijke uren uitstekende beelden oplevert") in gebruik. In de Veenendaalse Krant staat in het artikel Cameratoezicht in het centrum van Veenendaal daarover:

Naast het live uitkijken van de camerabeelden worden alle camerabeelden 24 uur per dag opgenomen en 28 dagen opgeslagen. De opgenomen beelden worden automatisch gewist voor zover deze niet door politie of justitie gebruikt worden voor opsporing/bewijsvoering en vervolging. Alle camera's zijn zodanig opgesteld en softwarematig afgesteld dat de privacy van de omwonenden is gegarandeerd.