Liever surveillances dan camera’s tegen overlast jongeren

Gemeente Heerhugowaard is boos op Justitie en de politie. De gemeente wil de overlast van jongeren met cameratoezicht aanpakken, de politie gebruikt liever minder ingrijpende middelen.

Het Noordhollands Dagblad meldt in 'Politie en OM blokkeren cameratoezicht' dat gemeente Heerhugowaard boos is op politie en Justitie omdat zij cameratoezicht zouden tegenhouden:

Gemeenten zijn kwaad op politie en Justitie dat die niet willen meewerken aan het plaatsen van veiligheidscamera's. Een werkgroep gaat uitzoeken wat er voor nodig is om ze toch op straat te kunnen neerhangen.

Het probleem is dat gemeente de overlast van jongeren zien toenemen, met name in horecagebieden. […] Probleem is alleen dat politie en Justitie wel zien dat er overlast is, maar dat zij die niet ernstig genoeg vinden voor (wat zij zien als) een ingrijpend middel als cameratoezicht. Zij zien liever dat er naar minder vergaande instrumenten wordt gegrepen, zoals mobiele surveillances door bewakingsdiensten.