Amsterdamse camera’s luisteren ook af

Afbeelding: CS Amsterdam in de regen van Gerard Stolk | Licentie: CC BY-NC 2.0

Op verschillende openbare plaatsen in de stad worden zogeheten afluistercamera’s gebruikt om gesprekken op te vangen.

In het artikel Camera luistert ook af in het Parool:

Op verschillende openbare plaatsen in de stad worden zogeheten afluistercamera’s gebruikt om gesprekken op te vangen. Doel van de apparatuur is agressie onder het publiek de kop in te drukken voordat die ontaardt in geweld.

Het detectiesysteem (genaamd Sigard) is door technologiebedrijf Sound Intelligence ontwikkeld voor plaatsen met een hoog risico op incidenten. Het wordt in Amsterdam inmiddels gebruikt op het Centraal Station, in winkelcentrum Buikslotermeerplein en bij bushaltes in de omgeving in Noord en bij de Heineken Music Hall in Zuidoost.