Rijkswaterstaat lekt privégegevens

Het in werking zetten van een nieuw profielensysteem van Rijkswaterstaat leidt tot problemen. Burgers komen ongevraagd in persoonlijke profielen van onbekenden terecht. Bij het klikken op de link in de e-mail werd de gebruiker geleid naar de informatie van een vorige registrant.

In het artikel Rijkswaterstaat lekt privégegevens:

Het in werking zetten van een nieuw profielensysteem van Rijkswaterstaat leidt tot problemen. Burgers komen ongevraagd in persoonlijke profielen van onbekenden terecht. Het profielensysteem van Rijkswaterstaat wordt onder andere gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven. Gebruikers die geabonneerd waren op een nieuwsbrief zijn per mail verzocht een profiel aan te maken om de periodieke e-mail te blijven ontvangen. Bij het klikken op de link in de e-mail werd de gebruiker geleid naar de informatie van een vorige registrant. Voornaam, achternaam en e-mailadres waren te zien.

Later meldt Rijkswaterstaat:

Rijkswaterstaat meldt dat de problemen zijn opgelost: "Technisch probleem is opgelost. Gegevens konden niet worden aangepast. Onze excuses voor het ongemak!"