Politie wil camera’s langs A1, A50 en A28

De politie Noord- en Oost Gelderland wil dit jaar nog camera's op de A1, A50 en A28 plaatsen die kentekens controleren. Een woordvoerder van de politie Noord- en Oost-Gelderland kon niet aangeven hoe concreet de plannen voor de snelwegcamera's op dit moment zijn en waar eventuele knelpunten zitten.

De Stentor meldt in het artikel Politie wil camera's langs snelwegen:

De politie Noord- en Oost Gelderland (NOG) wil dit jaar nog camera's op de A1, A50 en A28 plaatsen die kentekens controleren. Zo kunnen auto's waar iets mee aan de hand is worden gesignaleerd, of zelfs criminelen sneller worden opgespoord.

De pakkans wordt nog eens extra vergroot als de politiekopsen de gegevens langer mogen bewaren. Nu is dat maximaal een dag. Het ministerie van justitie wil dat echter aanpassen.

Een woordvoerder van de politie Noord- en Oost-Gelderland kon gisteren niet aangeven hoe concreet de plannen voor de snelwegcamera's op dit moment zijn en waar eventuele knelpunten zitten.