Honderden privé-adressen politici gelekt

De gemeenten Zaanstad en Lith lekken privé-adressen van alle kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2006. De adressen zitten in de metadata van de stemcomputersoftware die toen gebruikt werd.

In het artikel Opnieuw honderden privé-adressen politici gelekt meldt Webwereld:

De gemeenten Zaanstad en Lith lekken privé-adressen van alle kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2006. De adressen zitten in de metadata van de stemcomputersoftware die toen gebruikt werd. In open directories van de gemeentes Zaanstad en Lith staan privé-adressen van alle kandidaten voor de landelijke verkiezingen van 2006. In de metadata staan verder honderden xml-bestanden met lokale verkiezingsresultaten, maar ook privacygevoelige gegevens als adressen, […]

Voor een woordvoerder van de gemeente Zaanstad was de open directory nieuw. De gemeente heeft de open dir afgesloten. Via de Google-cache zijn de gegevens nog tijdelijk zichtbaar.