Bespied gevoel tijdens surfen is goed

Schermafdruk video nos.nl

De politie vindt dat internetgebruikers tijdens het surfen het gevoel moeten hebben dat ze worden bespied.

In het artikel Vakbond kritisch over politiestudent bij de NOS:

Het gaat de politie dan ook niet om harde cijfers, aldus de projectleider, maar om het veiligheidsgevoel: “Het project is geslaagd als u achter uw computer gaat zitten en in uw onderbuik het gevoel heeft dat er op u gelet wordt”.

In het project worden ingehuurde studenten ingezet om misdrijven op internet op te sporen. De Telegraaf schrijft in het artikel Studenten speuren cybercriminelen op:

Politie en justitie binden via undercoveracties op internet de strijd aan met cybercriminelen. Werkstudenten werken onder regie van de politie als speurneus om digitale loverboys en fraudeurs op dating- en chatsites te ontmaskeren. […] Na een korte opleiding en een beëdiging als opsporingsambtenaar speuren de studenten op bij jeugd populaire sites naar verdachte conversaties en naar signalen van loverboys. […] Bijna dagelijks betrappen ze op heterdaad cybercriminelen die op het internet slachtoffers proberen te maken.