Operaties opgeschort door netwerkproblemen ziekenhuizen

Afbeelding: Hospital van Ralf | Licentie: CC BY-NC-SA 2.0

Twee Noord-Hollandse ziekenhuizen hebben door netwerkstoringen afgelopen week operaties moeten uitstellen.

In het artikel Storing legt netwerk in twee ziekenhuizen plat bij Webwereld:

Twee Noord-Hollandse ziekenhuizen in Den Helder en Alkmaar zijn vanmorgen gelijktijdig getroffen door ernstige netwerkproblemen. Daardoor moesten in beide steden operaties uitgesteld worden.

De afdelingen van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en het Gemini Ziekenhuis in Den Helder hebben sinds woensdagochtend 09.00 uur last van een groot netwerkprobleem. De storing in Alkmaar is rond 11.00 uur hersteld, maar in Gemini zijn de problemen om 14.00 uur nog altijd niet opgelost.

Beide ziekenhuizen zijn nog altijd op zoek naar de exacte oorzaak van de storing en doen tot die tijd geen verdere mededelingen. Zij benadrukken wel dat de netwerkstoring geen grote gevolgen heeft gehad voor patiënten.

In zowel Den-Helder als Alkmaar moesten noodprocedures in gang gezet worden. De spoedeisende hulp van het MCA is daarbij twee uur gesloten geweest voor complexe trauma-, dotter- en neurotraumapatienten.