Irisscan op Schiphol voor iedereen beschikbaar

Luchthaven Schiphol heeft zaterdag laten weten dat het vanaf volgend jaar voor iedere Nederlander mogelijk wordt om gebruik te maken van de irisscan bij de marechaussee. Voor deze dienst moet 40 euro betaald worden

Volgens het artikel Schiphol gaat irisscan voor iedereen beschikbaar maken zal vanaf volgend jaar iedere Nederlander in de gelegenheid gesteld worden om door middel van een irisscan de douane te passeren.

Luchthaven Schiphol heeft zaterdag laten weten dat het vanaf volgend jaar voor iedere Nederlander mogelijk wordt om gebruik te maken van de irisscan bij de marechaussee. Voor deze dienst moet 40 euro betaald worden. Als het aan de luchthaven ligt, krijgen vanaf volgend jaar echter ook gewone klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van de irisscan. Het grote voordeel hiervan, stelt Schiphol, is dat wachttijden sterk verkort kunnen worden […] Wie van deze dienst gebruik wil maken zal ten hoogste 40 euro moeten betalen. Hiervoor krijgen reizigers de mogelijkheid om maximaal vijf jaar – korter als het paspoort minder lang geldig is – gebruik te maken van de irisscan. Het paspoort hoeft vervolgens niet meer getoond te worden bij de marechaussee, […]

Invoeringsdatum nog niet bekend. Er is geen officieel bericht van Schiphol zelf te vinden.