Meer cameratoezicht tijdens Stöppelhaene

Ondanks dat het Sallands Oogstfeest gewoonlijk zonder grote problemen verloopt zal cameratoezicht worden gebruikt: het is immers niet meer weg te denken.

Volgens een artikel in de Stentor:

De beelden worden bekeken in de centrale post van de Raalter Evenementen Beveiliging (REB) waar vanaf gisterochtend tot en met het einde van Stöppelhaene  24 uur per dag twee personen zitten om de beelden te bekijken. 's Avonds vervoegt de politiecommandant van dienst zich erbij. […] Overigens gaan ze allemaal uit van hetzelfde doel. ,,Dat het allemaal zo gezellig mogelijk blijft'', aldus Van Bussel. Het Sallandse Oogstfeest dat ruim tweehonderdduizend mensen beroert uit Raalte en wijde omgeving, staat niet bekend om zijn veiligheidsrisico's. Er zijn wel incidenten maar het is vooral een gezellig feest dat door de bank genomen zonder veel problemen verloopt. In dat licht bezien is cameratoezicht wellicht een paardenmiddel. Maar het is niet meer weg te denken. Op het Stöppelveld begon het een jaar of vijf geleden met een vaste camera. Die werd al snel vervangen door zogenoemde domecamera's waarmee kon worden ingezoomd en die kan ronddraaien. De ene camera werden er twee en later vier en dit jaar zijn het er zes.

Stöppelhaene is een oogstfeest in Salland.