Invoering OV Chipkaart van Connexxion maakt kaartjes duurder

De OV-chipkaart maakt retourtjes in de bus een stuk duurder dan de strippenkaart.

Webwereld meldt in OV-chipkaart schrapt ook busretourtjes:

Vanaf maandag kunnen reizigers op enkele lijnen van Connexxion reizen met de OV-chipkaart. Maar technische beperkingen maken reizen soms fors duurder. De OV-chipkaart brengt naast een start-tarief een kilometer-tarief in rekening. Wie binnen 35 minuten overstapt, betaalt geen nieuw starttarief te betalen. Daarin verschilt de chipkaart van de strippenkaart. Daar betalen reizigers per zone, en mogen dan voor een bepaalde tijd in die zone overstappen. Hierdoor zijn ook retourreizen mogelijk. De strippenkaart is geldig in de in bus, tram, metro en op sommige lijnen ook in de trein. Daarnaast kennen diverse busmaatschappijen een dalurenkaart die voordelige retourtjes aanbiedt. Bij de OV-chipkaart vervalt deze mogelijkheid volledig.