Politie toont verkeerde verdachten steekpartij

De beelden die de Amsterdamse politie vrijgaf naar aanleiding van een steekpartij in een tram, laten niet alleen de daders, maar ook onschuldige omstanders zien. Die werden hierdoor onterecht als daders gezien. De politie betreurt de fout.

In het artikel Politie toont verkeerde verdachten steekpartij op Fok:

Op internet, op de lokale omroep AT5 en bij Opsporing Verzocht werden deze week beelden getoond van het incident, waarbij een 26-jarige man door een grote groep werd aangevallen, nadat hij twee mannen had aangesproken op hun asociale gedrag. Hij werd hierbij meerdere malen gestoken. In het opsporingsbericht staan niet alleen de verdachten, maar ook getuigen van de mishandeling.

Verschillende trampassagiers werden door mensen in hun omgeving aangesproken op de beelden. Zij meldden vervolgens aan de politie dat ze niets met de mishandeling te maken hadden. Wel zijn zij als getuigen gehoord.