Per oktober camera’s met gezichtsherkenning Rotterdamse trams

Vanaf oktober rijden er in Rotterdam de eerste trams met camera's met gezichtsherkenning. 

In het artikel Gezichtsherkenning op trams bijna klaar op de website van RTV Rijnmond:

De gezichtsherkennings-camera's in de Rotterdamse trams zijn bijna klaar. In oktober worden ze in gebruik genomen, op dit moment worden ze op het RET-kantoor uitgeprobeerd.

De camera's zijn bedoeld om passagiers te betrappen die ondanks een OV-verbod de tram in stappen. Na veel schade en overlast is zo'n twee jaar geleden besloten om zulke verboden op te leggen aan relschoppers. Ongeveer veertig mensen mogen nu geen gebruik meer maken van de lijnen 2, 21 of 23.

De conducteurs op deze lijnen moeten nu aan de hand van foto's in de gaten houden of de klanten met zo'n verbod niet toch instappen. Die taak wordt vanaf oktober overgenomen door camera's, die de gezichten van de overtreders kunnen herkennen. Als dat gebeurt, wordt de bestuurder met een geluidssignaal gewaarschuwd.