Proef met vingerafdrukken bij huren auto

Mensen die op Schiphol een auto willen huren, moeten per 1 oktober hun vingerafdruk afgeven. Het gaat om een proef van drie maanden, zo meldt de BOVAG.

Uit Auto huren? Vingerafdruk afgeven:

Mensen die op Schiphol een auto willen huren, moeten per 1 oktober hun vingerafdruk afgeven. Het gaat om een proef van drie maanden, zo meldt de BOVAG. […] Autoverhuurbedrijven leiden jaarlijks honderdduizenden euro’s schade omdat verhuurders de wagens vernielen of stelen. Ondanks het feit dat de daders allemaal een verhuurcontract ondertekenen en hun legitimatiebewijs laten kopiëren, is het in de meeste gevallen onmogelijk om hen te achterhalen. Een proef met vingerafdrukken moet daar verandering in brengen. […] In Groot-Brittannië vragen autoverhuurbedrijven al veel langer om een vingerafdruk. Daar worden nauwelijks meer huurwagens gestolen, terwijl het aantal in Nederland juist toeneemt. Als de proef op Schiphol succesvol blijkt, dan wordt het vingerafdruksysteem in heel Nederland ingevoerd.